Underkläder är en produktkategori som har vuxit något helt fruktansvärt de senaste åren, vuxit i form av försäljning på internet det vill säga. Underkläder har vuxit oproportionerligt mycket jämfört med vad andra produktkategorier har under samma period. All handel med kläder, skor och accessoarer har vuxit på nätet under flera år nu och en av de största tillväxtsiffrorna står underkläder för. Detta är något som skulle kunna förklaras med att underkläder är en kategori av kläder som är ganska så lätt att köpa på distans. När det handlar om bhar, trosor och kalsonger så behöver det inte prövas storlekar i samma grad som för t.ex. ett par jeans, underkläder är ganska så förlåtande på det sättet och är ofta tillverkade i stretchmaterial vilket ofta gör dem till ”one-size-fits-them-all” – inom rimliga gränser givetvis. Hursomhelst så antas det här vara något som gör underkläder attraktiva att köpa över internet. Sen att trosor, kalsonger och bhar är väldigt mycket billigare än andra klädesplagg gör dem också till attraktiva produkter att köpa. Många anser att internetköp blir lite utav ”att köpa grisen i säcken” och är produkterna billiga så blir det mindre risker helt enkelt. Dock så brukar grisen i säcken oron försvinna ganska så snabbt efter att man har utfört ett par köp på distans. Det är faktiskt inte så farligt att handla kläder och skor från klädbutiker på internet, många som har vågat sig på detta har helt gått över till att handla sina kläder på det här sättet istället för att handla i fysisk butik när de väl har testat vad näthandeln har att erbjuda. Här nedan följer ett par olika modeller av underkläder och vad de är för något.

Push Up BH

En svart och en beige push up bh

Två stycken Push Up BHar

Detta är en BH-modell som är tänkt att framhäva bysten på att snyggt sätt. En push up bh formar bysten på ett snyggt sätt och trycker brösten uppåt så att de ser större ut, push up bhn trycker på brösten underifrån och från sidorna så att de åker inåt och uppåt. En push up bh har kuddar nere i kuporna och på sidorna av dessa för att trycka på brösten. Olika modeller av push up bhar trycker olika mycket och spektrat mellan alla olika modeller är stora, de push up bhar som trycker allra mest brukar kallas för super push up och de här har väldigt tjocka kuddar som trycker på brösten och framhäver dem maximalt. Det finns också en push up bh-modell som kallas för balconette bh, den här modellen pressar upp brösten maximalt för att dessa ska bilda en liten balkong, en liten hylla på deras ovansida – därav namnet på BHn. Den här balconette BHn blev populär under 1700-talet och följande århundraden har den varit ganska så svalt intresse för balconette bhar, för att det nu under senaste årtionden har blivit en uppsving igen för den här typen av BH. De allra flesta klädbutiker som säljer push up bhar har även ett par modeller av balconette-modell som går att testa.

Trosor

Stringtrosor i vitt tyg

Ett par stringtrosor från casall

Flickor och tjejers underklädesplagg för underkroppen. Trosorna finns i många modeller och i många olika längder, där de vanliga tros vara en modell som kallas för brief-modell, den här modellen är av så kallad Y-frontsmodell. De här innebär att trosorna framifrån bildar ett Y där tyg går ner i grenen och upp runt midjan. Det finns också modeller med längre ben, de här kallas för boxertrosor och längden på benen kan variere rätt kraftigt – från att bara gå ner några centimeter på låren till att gå ner flera decimetrar innan de slutar. Modellen boxertrosor kan vara väldigt tighta eller mer pösiga. En annan populär modell är de så kallade stringtrosorna, den här modellen saknar helt bakdel och skydd för skinkorna. Stringtrosorna hålls ihop genom att ett smalt band löper mellan skinkorna och fästs på stringtrosans framsida.

Kalsonger

Kalsongerna är killar och mäns motsvarighet till kvinnornas trosor och är således killars och herrars underklädesplagg för underkroppen. Den mest vanliga kaslongmodellen tros vara briefkalsonger i Y-frontsmodeller. Alltså att tyg går ner i grenen och ett band går runt midjan, vilket ger ett Y om de ses framifrån. Andra modeller av kalsonger som även de är vanligt använda är boxerkalsongerna, eller boxershortsen som de brukar kallas för det mesta.