Trosor finns i en mängd olika modeller och former. Vilken som är ens egna favorit är väldigt personligt men i många undersökningar så syns ofta stringtrosorna bland toppkandidaterna. Stringtrosor anses av många som både de mest sexiga trosorna och de mest praktiska trosorna – då trosorna först och främst är tänkta för att synas så lite som möjligt genom kläderna som man har på sig utanpå. Även inom stringtrosorna finns det en mängd olika modeller att välja på. Det finns g-string, v-string, c-string, t-string med flera. Det finns dessutom modeller av trosor som är i halvstringmodeller. På halvstringmodellerna finns det lite mer tyg bakpå än på stringtrosor av en mer traditionell modell där det helt saknas tyg bakpå och trosorna hålls enbart ihop av ett tunt snöre som löper mellan skinkorna. Stringtrosorna började bli populära först under 1990-talet och idag är de som tidigare nämnts en av de mest populära modeller på marknaden. Stringtrosor i modell g-string anses vara den vanligaste, och också den första, modellen. Att trosor är i modell g-string betyder att trosorna har lite mer tyg på sig än de mer strippade modellerna som ofta syns.

Butiker med g-string

Ett par svarta g-string stringtrosor

G-string i svart

G-stringtrosor finns hos i stort sett alla underklädesbutiker som säljer stringtrosor. Då det är den först och förmodligen vanligaste modellen så är det ofta ett par g-string som menas när det säljs helt ospecificerade stringtrosor. Ofta är de också g-string som säljs i riktigt stora storpack då trosorna blir så billiga som möjligt. Köps underkläder i storpack så blir sällan styckpriset speciellt högt. Ska priset på trosorna pressas ner ytterligare så är ett bra tips att leta efter dem på internet. Då varor av alla dess slag ofta är lite billigare att beställa hem från nätet än att handla i en fysisk affär så är det alltid en god idé att spana in nätet först när trosor ska inhandlas.

Andra modeller av stringtrosor

Med tiden så har det uppkommit flera andra modeller av stringtrosor än de ursprungliga g-stringarna. Det finns även T-string, som är en modell som helt saknar bakparti. På ett par t-string så möts bara midjebandet med det lodräta bandet – det här bildar ett T vid svanken, och därifrån kommer även namnet på T-strings. C-string är en modell som helt saknar midjeband och modellen är hård och spänns fast, på det här sättet sitter den fast på kroppen. V-string är Victoria secrets’s egna tolkning av g-string, de har låtit sitt egna varumärke sätta namn på en trosmodell.