Idag så är jeansen ett plagg som alla bär. Dagens pensionärer växte upp med jeans och de kan inte leva utan byxan som är så skön och som aldrig tycks gå ur tiden, och för yngre så är en värld utan snygga denimbyxor en omöjlig tanke. Det finns en massa olika modeller och det är klart att det varierar vilka som anses vara inne och trendiga just nu. Det fina med jeansen är att man inte måste klä sig efter mode, för de byxor som man själv gillar kommer alltid att vara rätt. Om man är duktig på att kombinera med snygga toppar och andra accessoarer så kan jeansen gå från att vara vardagsplagg till att bli helt rätt för festen. Med boyfriend jeans så menar man jeansen som sitter löst och som ser ut som om man har tagit på sig sin pojkväns byxor. Det här är en populär modell som dessutom är mycket bekväm.

Pojkvännens byxor

Asos har boyfriend jeans

Boyfriend jeans från Asos

När man har varit tillsammans ett tag så är det rätt vanligt att man lånar varandras kläder. Jackor byter ägare såväl som skjortor och t-shirts. Jeansen kan dock vara lite svåra att dela på för killar bär sällan så tajta jeans som tjejer gör och skillnaden i storlek kan vara mycket stor. Med boyfriend jeans så får man byxor som sitter löst men på rätt sätt. De ger intrycket av att vara en aning för stora men utan att bli pösiga. Det ser ut som om man har tagit pojkvännens byxor men sanningen är förstås att han aldrig skulle trivas i boyfriend jeansen då de ändå är till för att passa henne helt perfekt.

Hur ska de sitta?

Hur ska de här jeansen sitta för att se rätt ut? Tanken är att de ska se lite stora ut men de får inte hänga så att man får påsar under bak och framtill. Det är ju liksom inte tanken att folk ska ta sig en titt på byxan och tänka att där finns det minsann plats för pojkvännens intima delar… Byxan ska sitta på ett sätt som ändå visar den kvinnliga formen om än på ett ledigt sätt. Man ska få känslan av att man kan dra ned dem en aning men aldrig att de är på väg att falla av för att de sitter som en säck runt midjan. En annan sak är det där med låg eller hög midja. Det ser ju inte särskilt attraktivt ut med byxor som man har dragit upp ovanför naveln och som sitter kvar med skärp. Detta är inte meningen med boyfriend jeansen!

Lätt att röra sig

En stor fördel med den här byx-modellen är att den är så lätt att röra sig i. Om man ska ut och semi-sporta som till exempel segla så är det verkligen en höjdare att ha jeans som inte smiter åt eller gör det svårt att röra sig. Samtidigt så är det förstås kul att man fortfarande ser bra ut och har på sig ett plagg som man gärna fastnar på bild med. Känslan är ledig och sportig och därför passar boyfriend jeansen alldeles utmärkt för utomhusaktiviteter under vår, sommar och höst. Man kan även säga att de är bra i vardagen och för den som inte tycker om byxor som inte sitter för tajt i grenen och därmed inte känns lite svettiga efter en lång dag.

Kombinera rätt

Om du vill se riktigt snygg ut i boyfriend jeans så kan det räcka med en enkel t-shirt och kanske ett smycke som matchar. Det här är ju inte kläder som man bär till balen men visst kan man välja ett par snygga boyfriend byxor då man ska gå på en enklare fest. En vacker sommardag så är det få outfits som slår den som inkluderar jeansen som sitter så ledigt och snyggt, en skön t-shirt och ett par coola solglasögon. Man utstrålar sportighet och ledighet och det är något som smittar av sig på humöret. Du kan ha boyfriend jeansen i olika färger och de går att kombinera med allt från ett linne till en lite snyggare topp eller jacka.